Local Star - průvodce produktem

Jak se do Local Star dostanete? V platformě my.onlinestar.cz se prosím přihlaste. Kliknutím na ikonu "Local Star - lokální SEO" v hlavním menu vlevo zobrazíte menu produktu Local Star. Do hlavního menu se vrátíte kliknutím na ikonu úplně vlevo v horní liště. Produkt Local Star se otevře na stránce Přehled.

 

Začínáme - Local Star - lokální SEO

Pokud jste si po přihlášení do platformy Online Star nastavili heslo, zkontrolovali Vaše firemní údaje a propojili váš účet na Facebook a Googlu, můžeme se plně věnovat produktu. Pokud jste tak ještě neučinili, využijte naši nápovědu a dejte vše do pořádku. 

Nejdůležitější funkcí produktu Local Star je zajištění aktuálnosti, správnosti a konzistence informací o Vaší firmě na internetu. Z jednoho místa můžete najednou poslat stejné informace na Google, Facebook, Instagram a (síť X - Twitter). Pokud budete mít stejné a aktuální informace ve více zdrojích, poroste důvěryhodnost vaší firmy pro zákazníky i vyhledávače.

1. Přehled

Na stránce přehled máte přístup k nejdůležitějším funkcionalitám produktu Local Star. Můžete se zde prokliknout k úpravě či kontrole vašeho Firemního profilu (to jsou informace o Vaší firmě na internetu), vidíte, jak si vede Váš profil ve srovnání s oborem a v čase (Skóre profilu)
a také možnost prokliku k Synchronizaci informací. Protože se na všechna zmíněná místa dostanete tak z levého menu produktu, popíšeme si je podrobněji při popisu všech částí produkt.

 

2. Firemní profil

V této části můžete doplnit a aktualizovat údaje o Vaší společnosti. Mezi nejdůležitější informace, které doporučujeme vyplnit/aktualizovat patří: 

  • název firmy
  • adresa
  • telefon
  • obchodní kategorie
  • kraj
  • pozice v mapě (v mapě lze posunout značku na přesné místo)

Informace o Vaší společnosti vyplňte do příslušných polí, prosím všimněte si, že v horní části lze překliknout na různé záložky, např. Primární informace, Hodiny, ... Jakmile budete mít všechny informace aktuální, změny uložíte stisknutím tlačítka "Uložit".

 

3. Synchronizace zápisů

Když máme všechny informace o naší firmě správně nastaveny, můžeme přikročit k tomu nejdůležitějšímu – nastavení synchronizace. Ta v podstatě znamená, že informace, které zadáme zde, se automaticky změní na všech místech, která jsme nastavili. V rámci produktu
Local Star můžete synchronizovat do zápisu na Google (vizitka a mapy), Facebook, X (Twitter) a Instagram. Vše jednoduše nastavíme v Menu/Synchronizace zápisů.

Po kliknutí na tlačítko „Synchronizovat pro udržení aktuálnosti“ se vpravo otevře podrobnější karta produktu. Zde vidíte, jestli se současné informace v platformě OnlineStar a v příslušném zápisu shodují. Pod odkazem „Jaká data jsou synchronizována do profilu … uvidíte, jaké informace odesíláte. A pod tlačítkem Více (More) můžete synchronizaci odpojit. A naopak, tlačítkem „Synchronizovat pro udržení aktuálnosti“ synchronizaci spustíte a pak už se o nic nestaráte. Všechny změny informací, které provedete zde, se online propíší i do příslušného zdroje.

 

Local Star má i několik dalších funkcí, které můžete využít při zlepšování pozice vaší firmy v online prostoru:

4. Sledování klíčových slov

Jednoduše zjistíte, jestli vás na dané klíčové slovo lidé ve vašem okolí (v mapě, nebo při lokálním hledání na Google) hledají. Vyberte až tři klíčová slova a pak už jen sledujte, jestli se na dané slovo v hledání objevujete a jestli se vaše pozice zlepšuje nebo zhoršuje. Podle toho
pak můžete upravit vaše další marketingové aktivity. Klíčová slova vyberete tlačítkem vpravo nahoře (+ Přidat klíčová slova), hned vedle nastavíte také poloměr hledání a období. Pokud chcete klíčové slovo odstranit, kliknete na rozbalovací šipku na řádku s příslušným slovem.

5. Firemní vizitka

Local Star vám automaticky vytvoří jednoduchou online „vizitku“ na adrese profil.onlinestar.cz/vasefirma/, třeba pokud vůbec nemáte firemní web. Jsou zde základní kontaktní informace, otevírací hodiny a pozice v mapě. Zákazníci zde také mohou zanechat hodnocení, které uvidíte v recenzích v produktu ReviewStar. Vizitku si můžete prohlédnout v menu Firemní vizitka kliknutím na tlačítko Zobrazit vizitku.

6. Citace

Local Star také sleduje, zda a kde (na kterých webech) je zmiňována Vaše firma. Podívat na statistiky se můžete v menu Citace.

7. Statistiky Google

Poslední položkou menu, rozhodně ne však nejméně důležitou, jsou statistiky vyhledávání Vaší firmy na Google. Uvidíte zde, kolik zákazníků Vaší firmu hledalo, na jaká klíčová slova se nejčastěji objevujete a také statistiku interakcí (volání přímo z mapy, rezervace, trasy, prokliky na webovou stránku). Období statistik si vyberete vpravo nahoře.